עוגות פרווה מדכאות אותי. כנראה בגלל שאני מכורה לטעם הקרמי העשיר של החמאה במיוחד עכשיו בחורף. אבל לפעמים גם החמאה נגמרת והפיצקית הידועה בעקשנותה מבקשת להכין עוגה ועכשיו. ממש ככה. ואני שכל כך נהנית מהרגעים בהם היא יושבת על השיש, בוחנת ודוגמת דברים, לא מסוגלת לסרב. גם כי בישול הוא אחד הכישורים שאני שמחה להעביר לה וגם כי יש סיכוי שהיא תטעם ותתנסה בטעמים חדשים. הפעם הלכנו על גזר, קוקוס וקינמון, שילוב חורפי שכזה שאופף את הבית בריח נפלא. הפיצקית אישרה את המרכיבים ואת הבלילה אך לא נרשמה התלהבות בתוצאה הסופית. מניסיון, כאשר המאפין האחרון ייאכל, היא תיזכר שזאת העוגה האהובה עלייה ואז נתחיל מחדש.
* המאפינס יוצאים לחים מאוד בגלל כמות הגזר (כ-2 כוסות). אפשר להפחית מעט מהגזר אם אוהבים מאפינס יבשים יותר.
** במקום שומן קוקוס אפשר להשתמש בחמאה מומסת או בשמן קנולה.