שתפו:

מאפינס גזר

מתוקים

פרווה

מחמם ומנחם

חיפוש מתכונים:

עוגות פרווה מדכאות אותי. כנראה בגלל שאני מכורה לטעם הקרמי העשיר של החמאה במיוחד עכשיו בחורף. אבל לפעמים גם החמאה נגמרת והפיצקית הידועה בעקשנותה מבקשת להכין עוגה ועכשיו. ממש ככה. ואני שכל כך נהנית מהרגעים בהם היא יושבת על השיש, בוחנת ודוגמת דברים, לא מסוגלת לסרב. גם כי בישול הוא אחד הכישורים שאני שמחה להעביר לה וגם כי יש סיכוי שהיא תטעם ותתנסה בטעמים חדשים. הפעם הלכנו על גזר, קוקוס וקינמון, שילוב חורפי שכזה שאופף את הבית בריח נפלא. הפיצקית אישרה את המרכיבים ואת הבלילה אך לא נרשמה התלהבות בתוצאה הסופית. מניסיון, כאשר המאפין האחרון ייאכל, היא תיזכר שזאת העוגה האהובה עלייה ואז נתחיל מחדש.

מרכיבים:
  • 5 גזרים מקולפים
  • 2 כוסות קמח
  • כוס סילאן/דבש/סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חמאת קוקוס/שמן קוקוס
  • 2 כפיות קינמון
  • שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות מיץ לימון (לא חייבים)
  • שבבי קוקוס קלוי לקישוט (לא חייבים)
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מכינים תבנית מאפינס עם 12 שקעים או תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד קמח, מלח,קינמון ואבקת אפייה. משאירים בצד.
  3. טורפים יחד ביצים וסילאן, מוסיפים מיץ לימון ושמן קוקוס וממשיכים לטרוף עד שהתערובת אחידה.
  4. מגרדים את הגזרים על פומפיה או טוחנים אותם היטב במעבד מזון. מעבירים לקערה עם הביצים והסילאן. מערבבים היטב.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובת הביצים עם הגזרים ומערבבים רק עד שהקמח נבלע ברובו. (אם נשארים אזורים יבשים זה בסדר)
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס או לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור כעשרים דקות (למאפינס) וכ-50 דקות לעוגה. לקראת אמצע האפייה זורים את הקוקוס הקלוי על המאפה ומחזירים לתנור. המאפינס/העוגה מוכנים כאשר הקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

* המאפינס יוצאים לחים מאוד בגלל כמות הגזר (כ-2 כוסות). אפשר להפחית מעט מהגזר אם אוהבים מאפינס יבשים יותר.

** במקום שומן קוקוס אפשר להשתמש בחמאה מומסת או בשמן קנולה.