שתפו:

מרק חציל קלוי

ללא פחמימות

צמחוני

מנחם ומחמם

חיפוש מתכונים:

איאפשר פשוט לקום וככה סתם להכין מרק. מסביב לכל צלחת מהבילה אצלנו יש פולחן שלם, יש סיבה להכנתו ויש גם סיפור. הסיבות והמתכונים לא משתנים אף פעם וזה רק נראה שההכנה היא כדרך אגב. זאת השיטה לוודא שתהיה בריא, תרגיש אהוב ועל הדרך לא תהיה רעב.

המרק שאמא שלי מבשלת לפיצקית, תמיד טרי "מעכשיו" ומלא באיטריות ביצים, גזר ועוף. האמת היא שהוא דומה יותר למנת איטריות עם פולקה שבמקרה נרטבו קצת במרק צח, אבל הפיצקית כבר יודעת לצפות למרק של סבתא ולרגע שבו תוכל לשאוב את האיטריות הארוכות, להציף את הכול במרק ולצחוק. והסבתא? בשבילה אין דבר יותר נעים בעולם מצלחת ריקה באמצע ים צהבהב.

גם המרק של סבתא שלי סמיך. לרוב זה מרק ירקות אדום עם כרוב וכפי שסבא שלי נהג להגיד, עם טעם עשיר יותר מיין טוב. את המרק הוא היה אוכל כשהוא עדיין מבעבע, ישר מהגז ולא היה מקבל מעלה אחת פחות. את המרק הוא לא היה מחליף בשום דבר אחר בעולם והסבתא? הייתה מחייכת לעצמה בכל פעם שהיה אומר את זה ומחממת לו את המנה עוד קצת.

גם אני אוהבת את המרקים שלי סמיכים מאוד ומלאים בטעמים. המרק הזה, הוא זיכרון מהמטבח היחיד שבו זכיתי לעבוד ואני בדרך כלל מכינה אותו בשבילי, כדי לחזור לכמה רגעים נעימים למקום שהלוואי והייתי בו עכשיו. והאחרים? טוב, הפיצקית מוכנה לטעום והחצי אוכל בתיאבון ומברך על זה שהחציל הזה לא עושה לו צרבת. ואני סתם מרוצה כי כולם אוכלים.

מרכיבים:
  • 3 חצילים בינוניים
  • בצל
  • 3 גבעולי סלרי מקולפים
  • גזר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 3 כוסות חלב
  • שמנת חמוצה לקישוט
  • שמן זית איכותי לקישוט ולטיגון
הכנה:
  1. מחממים תנור למקסימום, קולים בו את החצילים כחצי שעה, פותחים אותם לחצי ומעבירים למסננת. מניחים לנוזלים של החצילים להתנקז.
  2. מחממים שמן בסיר. קוצצים בצל ומטגנים אותו עד שהוא שקוף. מקלפים את הגזר ואת גבעולי הסלרי, קוצצים ומוסיפים לסיר.
  3. ממשיכים לטגן כחמש דקות, מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום ומערבבים היטב. 
  4. מוציאים באמצעות כף את בשר החציל ומוסיפים אותו לתוך הסיר, מערבבים ומוסיפים חלב. 
  5. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  6. טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מגישים חם עם זילוף שמן זית ומעט שמנת חמוצה.