שתפו:

סלט ויניגרט

מטבח רוסי

צמחוני

סלט

קליל וקייצי

חיפוש מתכונים:

הסלק היה עצוב מאוד. כבר ימים שישב במגירת הירקות השמאלית וקינא במתרחש במגירה הסמוכה. מידי יום, הגזר, הבצל ותפוחי האדמה התערבבו להם במנות מנצחות שחיממו את הבטן ואילו הוא זכה למעט הופעות אורח בעיקר בסלטים קלילים שלא הביאו נחמה לאוכליהם. לעיתים רחוקות זכה לצבוע מרק בצבע סגול פוקסיה מושלם ואז אפילו תפוחי אדמה חלקו לו כבוד ואמרו כי בלעדיו כל זה לא היה קורה. אבל לרוב, הוא נותר במגירתו, בודד ומלא ויטמינים לא מנוצלים.

הוא חיכה אף שידע כי גם לו יש תאריך תפוגה וקיווה לחברתם, אך הם היו עסוקים בקדירות, תבשילים, מרקים ושאר עניינים ברומו של עולם ולא ראו כי הוא מתאווה לחברתם. 

"פחחח, הם בדיוק כמו כולם. נראה לך שהם שווים משהו?" שמע קול מעומעם מאחורי אריזת פלסטיק. הסלק פרש את גבעוליו והביט בריכוז באריזה ממותגת ויוקרתית למראה. א-ו-ר-ו-ג-ו-ל-ה קרא. 

"אם תלך איתם לא תגיע רחוק", הקול המשיך. "מילא הבצל, אבל שני האחרים? אתה יודע מה הם עושים למאזן הפחמימות שלך? עדיף שתציל את עצמך כל עוד אפשר, אחרת תגמור כסלט ויניגרט לכל היותר. בוא איתנו! איתנו תהיה קרפצ'יו. תקשיב לזה ק-ר-פ-צ'-י-ו סלק. נשמע טוב הא?"

הסלק נעצב כי היו אלה דברי טעם. ברור שכינוי איטלקי יביא אותו לגבהים חדשים כהרתפקה קולינרית של מישהו. הבעיה הייתה עם הגבינה שתמיד באה מעל. "וגבינה מסריחה היא גבינה מסריחה, לא משנה איזה שם מפונפן היא נושאת. כנראה שגורלי להיות סלט רוסי", נאנח. "פסס, זה לא כל כך גרוע," לחש לו הכרוב ממעל. "תמיד יש להם משהו טוב לשתות".

מרכיבים:
  • 3 סלקים קטנים
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1/2 בצל
  • 250 גרם כרוב כבוש במלח (אפשר לשחק עם הכמות, תלוי כמה חמוץ אוהבים)
  • כוס אפונה קפואה/ משומרת
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות שמן חמניות או תירס
  • מלח, פלפל שחור
הכנה:
  1. מבשלים את הירקות בקליפתם עד שהם מוכנים (תפוחי אדמה וגזרים מבשלים יחד ואת הסלקים בנפרד). מסננים, מניחים להם להתקרר ומקלפים אותם.
  2. חותכים את הירקות המבושלים לקוביות בינוניות קטנות (0.5 ס"מ בערך) ומעבירים לקערה. מוסיפים את הכרוב הכבוש, מסונן מנוזליו, אך לא שופכים אותם. 
  3. אם משתמשים באפונה משומרת, מסננים אותה היטב ומוסיפים אותה לקערה. אם משתמשים באפונה קפואה, חולטים אותה לדקה, מסננים ומוסיפים לשאר המרכיבים.
  4. קוצצים דק חצי בצל ושמיר ומוסיפים לקערה. 
  5. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן ומעט מנוזלי הכרוב ששמרנו. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הסלט נשמר טוב במקרר כשלושה ימים.