שתפו:

טארט שוקולד ללא אפייה

מתוקים

האורחים יבקשו מתכון

יותר מהר מלהזמין פיצה

אין יותר מגניב מטארט

חיפוש מתכונים:

 

פעם כשהייתי שואלת את החצי איזה עוגה להכין, התשובה שלו הייתה פשוטה - שוקולד והרבה ממנו. אבל אל תטעו, עוגה בחושה רגילה לא הייתה מספקת אותו והייתה עתידה להתייבש בפינה עד שמרוב ייאוש הייתה קופצת לפח. אצלנו הייתה דרישה למרקמים, איזון בין קלילות לעושר וטעם של שוקולד לא מהול במטרידי חך אחרים. נקודות בונוס התקבלו אם כל זה היה מגיע בצורה מעניינת. 

עשרות ביצים ואחוזי קקאו רבים חלפו, עד שמצאנו את הפתרון לחידת העוגה המושלמת: יש בה את הקלילות של קרם השוקולד, העושר של הגנאש, מיעוט מרכיבים והכי חשוב זאת עוגה ללא אפייה וללא בצק שצריך לעמול עליו (ואפילו ללא ביצים). לגבי נקודות הבונוס? תכינו ותשפטו בעצמכם :)

מרכיבים:
  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם פתי בר
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 500 מיליליטרים שמנת מתוקה (מיכל גדול או שניים רגילים)
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • כוס חלב
  • חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • מלח
  • אבקת קקאו לקישוט
הכנה:
  1. ממיסים את החמאה במיקרוגל. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. מעבירים את שניהם לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית טארט או לתבנית עגולה (עדיף קפיצית) ומשטחים אותה עם הידיים, עד שנוצרת קלתית דקה עם שוליים בגובה של סנטימטר לפחות. מכסים בניילון ומעבירים למקרר.
  2. מכינים את הגנאש - שוברים את השוקולד לקוביות. מחממים כוס שמנת מתוקה עד לרתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד לסיר. מניחים לשמנת הרותחת להמיס את השוקולד. מוסיפים קורט מלח וכף אבקת קקאו ומערבבים היטב, עד שנוצרת תערובת ללא גושים. מוציאים את הקלתית מהמקרר, יוצקים לתוכה את תערובת השוקולד, משטחים אותה מעט בעזרת כף, מכסים ומחזירים למקרר.
  3. בקערה גדולה מקציפים כוס חלב, כוס שמנת, אינסטנט פודינג, כף קקאו וקורט מלח, עד שנוצר קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ושומרים במקרר כשעה.
  4. מזלפים את הקרם על הקלתית עם הגנאש. יישאר קרם מיותר שניתן לשמור במקרר כמה ימים ולאכול בכיף בכפית. מנפים מעל הקרם אבקת קקאו. מגישים את הטארט אחרי שעמד מעט בטמפרטורת החדר.