הקופאית הקבועה בסופר סגורה על זה שאני בן אדם אקסצנטרי. כבר מזמן קלטתי אותה שולחת בי מבטים חשדניים ולא מציעה לי להצטרף למועדון, בעוד שאחרים זוכים לעשר דקות של הפסקת פרסומות בין לקוח ללקוח. האמת היא שאני גם לא יכולה להאשים אותה: חלק מביקורי הסתכמו ב-8 קילו קמח (בחיי שהיה מבצע), שלוש חבילות ביצים וקילו חמאה או לחלופין מבקשת 150 גרם גבינה צהובה פרוסה דק דק בדיוק כשהם כבר סוגרים (הי, להתקפי מאנצ'יס אין שעות פתיחה). אבל את המבט הכי טוב אני מקבלת אחרי שהייתי בסופר שעה, קניתי כל דבר אפשרי ואז אני חוזרת אחרי זמן מה, לקנות מלח גס. שזאת בעצם הסיבה שהלכתי לשם מלהתחילה.
היום כבר הייתי בסופר, צלחתי את התור של יום שישי וסיימתי את מאגר הסבלנות שלי לשבוע. כרגיל, נזכרתי מאוחר מידי שאין לנו גבינה לפיצה שרציתי להכין. לעומת זאת, ביצים, שמנת ועגבניות היו בשפע, וכך, בלית ברירה נולד לו אלתור אקסצנטרי, כמעט כמו הקניות שלי - מצד אחד הוא הכי פשוט בעולם (הקלתית היא מקרקרים וחמאה) ומצד שני הוא מלא טעמים לא שגרתיים, שמשתלבים בתוך טארט עדין.
* כמות ה"בצק" מתאימה לתבנית עגולה 22-24 ס"מ. אם משתמשים בתבנית טארט מלבנית, קחו בחשבון שתשארנה שאריות. אם מכינים בתבנית לא מתפרקת, אפשר לרפד אותה בנייר אפייה, כך שיישארו שוליים בעזרתם ניתן יהיה למשוך את הטארט החוצה.