שתפו:

דג בפסטו וסלט שורשים

דגים

ללא פחמימות

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

4 סיבות טובות לאכול דגים

הסיבה הרציונאלית (והמשעממת): דגים הם מקור מצויין לויטמינים, מינרלים, חומצות שומן למיניהן ועוד הרבה דברים טובים שאומנם אפשר לקבל מתוספי מזון כאלה ואחרים, אבל הגוף שלנו אוהב הרבה יותר כאשר הם מגיעים בתוך אוכל.

הסיבה הפרקטית: דגים יותר זולים מבשר. זה לא תקף כאשר מדובר על קילו לוקוס מול קילו עוף, אבל יש הרבה דגים זולים שאין סיבה לא להכיר אותם. כן, גם את הקפואים וגם את המשומרים.

הסיבה הדיאטטית: דגים מכילים פחות שומן מכל חלבון אחר שמגיע מן החי. אפילו הדגים השמנים יותר, נחשבים ליותר בריאים מעוף ובשר.

הסיבה לעצלנים (והמשכנעת באמת): בניגוד למה שחושבים, הרבה יותר קל להכין דג מבשר. פילה פשוט במחבת או בתנור, יקח כמה דקות מחייכם ובליווי סלט יסגור לכם את פינת ארוחת הערב.

מרכיבים:
  • 4 פילה מושט
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 2 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • קולורבי גדול
  • צנון גדול
  • 1/2 בצל
  • כפית ג'ינג'ר כבוש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף חומץ ארומטי
  • כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית כוסברה קצוצה
  • בוטנים גרוסים
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  2. טוחנים במעבד מזון כוסברה, שיני שום, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ושמן זית למשחה אחידה.
  3. מייבשים היטב את הפילטים ומניחים בתבנית האפייה. מעבירים את ממרח הכוסברה לתבנית עם הדגים ומערבבים עד שכל הפילטים מצופים.
  4. מסדרים את הפילטים עם העור למעלה ואופים בתנור כרבע שעה, או עד שהדג מוכן.
  5. פורסים את הצנון והקולורבי לגפרורים עבים, בעזרת מנדולינה או סכין (אפשר גם סתם לגרד על פומפייה). מעבירים לקערה.
  6. פורסים דק בצל. קוצצים מעט כוסברה וכפית ג'ינג'ר כבוש ומעבירים לקערה עם הירקות.
  7. מתבלים את הסלט בכף חומץ, שתי כפות סויה, פלפל שחור וכף שמן זית. מערבבים ומתקנים תיבול.
  8. מוציאים את הדג מהתנור, בוזקים בוטנים גרוסים על הדג ועל הסלט ומגישים.