שתפו:

סלט ירקות קלויים

סלט

ללא פחמימות

קליל וקייצי

צמחוני

חיפוש מתכונים:

לפעמים לא צריך להגיד יותר מידי. משפט או שניים, כמה מרכיבים שכיחים ויש לכם סלט מוצלח מאוד. הוא מושלם כתוספת (במיוחד לעל האש), כנשנוש בריא וגם כרוטב לפסטה. וההכנה? אין יותר קל מזה. 

מרכיבים:
  • 4 חצילים בינוניים
  • 2 פלפלים מתוקים
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
  • 2 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • כף חומץ ארומטי
הכנה:
  1. קולים את החצילים והפלפלים בתנור או על אש גלויה.
  2. חוצים את החצילים לשניים, מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים. מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  3. קוצצים פטרוזיליה, כותשים שיני שום ומעבירים לקערה. מוסיפים גם את העגבניות המרוסקות.
  4. בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, קוצצים אותו ומעבירים לקערה עם העגבניות.
  5. מקלפים את הפלפלים, קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  6. מתבלים בחומץ, מלח, פלפל שחור, פפריקה ושמן זית, מערבבים ומתקנים תיבול.
  7. טעים להגיש עם פטה ואגוזי מלך טבעיים.