שתפו:

סלט הרינג קליל

דגים

סלט

קליל וקייצי

חיפוש מתכונים:

פעם ההרינג היה עבורי אחת האהבות הסודיות ביותר. איך אפשר להסביר לילדים בכיתה ב' שפרוסות דג כבוש על לחם שחור וחמאה עדיפים על שניצל או פיתה עם שוקולד? יסקלו אותך באבנים, או מינימום באמירות "איכס זה מסריח", שבינינו כואבות לא פחות. אני את הפיקס שלי קיבלתי כמעט כל יום שבת בארוחת בוקר עם פירה וסלט וחשבתי שאין נפלא מזה. לאחרונה, כשחיפשתי מנות פתיחה מעניינות יותר מחציל וגבינת עיזים (שכבודם במקומו מונח, אם כי הוא משומש משהו), גיליתי את ההרינג מחדש. עכשיו אני מ"הילדים המגניבים" שיכולים להרשות לעצמם להגיש משהו לא שגרתי שכזה כמנת פתיחה לא מתאמצת. 

מרכיבים:
  • 2 פילטים של הרינג או מטיאס כבושים או מומלחים
  • עגבניה גדולה בשלה
  • 1/2 לימון
  • 1/2 בצל קטן רצוי סגול
  • בצל ירוק
  • 2 כפות צלפים קטנים בחומץ או במלח
  • כף חומץ ארומטי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית איכותי
  • פרוסות לחם קלוי או באגט
  • חמאה רכה/ גבינת שמנת/ קרם פרש
הכנה:
  1. קוצצים דק מאוד את הבצל, את חצי הלימון ואת הצלפים. מעבירים לקערה.  
  2. חותכים עגבנייה לקוביות קטנות ומנקזים את הנוזלים. מעבירים את הקוביות לקערה עם הבצל. 
  3. חותכים את ההרינג לקוביות קטנות, מעבירים לקערה, מתבלים בחומץ, מלח, פלפל ושמן זית מערבבים ומתקנים תיבול.  
  4. מורחים את גבינת השמנת על פרוסות הלחם הקלוי, עורמים מעל את הסלט ומגישים.