שתפו:

סלט תפוחי אדמה

חיפוש מתכונים:

הצחוק מאחורי העיר אותי מתרדמה מוחית במהלך ארוחת הבוקר ששולבה בהקלדה מונוטונית של אייטם. "סלט מיונז? זה מה שאת אוכלת?" בלעתי את הביס המושלם מלחם פומפרניקל שחור משחור, לח וחמצמץ להפליא שעליו נחה ערימת קוביות מהונדסות ואסתטיות, עטופות בהיינץ משובח. "כ-כן, מה הבעיה עם אוליבייה?"

"מכל הדברים, סלט מיונז!" היא לא הפסיקה להתפלא. רציתי לשאול מה כל כך נורא בסלט שהוא נוסטלגיה בקערה של עדה שלמה, שהרי בסך הכל סוף השבוע הכניע אותי עם געגועים לתקופה יפה יותר והייתי צריכה כמה ביסים מתחושת ה"מוכר". במקום, רפרפתי בכרטסת התגובות העוקצניות שלי, אבל אפשהו בין "למה, המוח ברוטב זה פחות דוחה?" לבין "לפחות אני לא צריכה להסתפק בכריך מקפיטריית האימה מלמטה" איבדתי את הלוחמנות. יכול להיות שזאת ההתרפקות שנעמה לי כל כך, אז חייכתי ואמרתי בפה מלא: הי, אני לנה וסלט תפוחי אדמה במיונז עושה לי את זה.

*אפשר לקנות שימורי גזר ואפונה, לסנן ולהשתמש בהם, במקום הגזר הטרי והאפונה במתכון.

**לא חייבים מורטדלה, היא לא תמיד זמינה או טעימה. אפשר להחליף בפסטרמה שאוהבים, נקניקיות עוף, חזה עוף מבושל, טונה (אבוי!) ואולי גם טופו - אבל אותו באמת לא ניסיתי בסלט הזה.

** הסדר של הוספת הירקות לקערה אינו משנה, מה שחשוב הוא לא למעוך את האפונה ואת הקוביות שטרחתם לפרוס יפה.

מרכיבים:
  • 4 תפוחי אדמה, מתאימים לבישול
  • 2 גזרים בינוניים
  • 4 ביצים
  • 350 גרם נקניק מורטדלה או פסטרמה טבעית
  • כוס אפונה קפואה, חלוטה או משומרת ומסוננת
  • 4 מלפפונים חמוצים שאוהבים
  • 1/2 בצל, קלוף
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק (לא חייבים)
  • 1/4 חבילת שמיר טרי, קצוץ דק (לא חייבים)
  • 4 כפות מיונז טעים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
הכנה:

1. שמים בסיר את תפוחי האדמה והגזרים בקליפתם וממלאים אותו במים קרים. מוסיפים כף מלח ואת הביצים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה ומוציאים את הביצים עם כף מחוררת לתוך קערה עם מים קרים. ממתינים כחצי דקה ומוציאים אותם. שומרים בצד.

2. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה והגזרים כ-45 דקות נוספות או עד שהם מוכנים. מכבים את האש, שופכים את המים הרותחים וממלאים את הסיר במים קרים. כעבור כמה דקות, אפשר לקלף את תפוחי האדמה בקלות, ללא צורך בקולפן. מקלפים גם את הגזרים ושומרים בצד.

3. פורסים לקוביות קטנות (עד 0.5 ס"מ) את תפוחי האדמה, הגזרים והביצים ושמים בקערה גדולה. פורסים את המורטדלה לקוביות בגודל זהה ומוסיפים לקערה.

4. מוסיפים את האפונה. פורסים את המלפפונים ואת הבצל לקוביות קטנות ומוסיפים אותם. מוסיפים את הבצל הירוק ואת השמיר (אם משתמשים), מתבלים, מוסיפים מיונז ומערבבים בעדינות עד לציפוי ופיזור אחיד. עדיף לא להגיש מיד, אלא להניח לסלט לעמוד לפחות שעה במקרר.