אין יותר מגניב מטארט
צמחוני
מרכיבים:
-
לבצק:
-
2 כוסות
קמח
-
80 גרם
חמאה קרה
-
מכל שמנת חמוצה, לא משנה כמה אחוז
-
1/2 כפית
סוכר
-
1/2 כפית
מלח
-
לפטריות:
-
שמן זית להקפצה
-
6
פטריות טריות למילוי, קלופות ונקיות
-
שן שום, כתושה
-
2
ענפי טימין
-
מלח ופלפל שחור גרוס
-
לרויאל:
-
100 גרם
גבינה צהובה, מגורדת
-
2
ביצים
-
1 1/2 כוסות
שמנת לבישול, לא משנה כמה אחוז
-
מלח ופלפל שחור גרוס
-
לקישוט:
-
50 גרם
צנוברים
-
עלים של טימין טרי
הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- הבצק: שמים את הקמח בקערה, מגרדים עליו את החמאה ומעבדים אותם יחד, עד למרקם של חול לח. מוסיפים את השמנת החמוצה, את המלח והפלפל ומעבדים שוב לבצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ומהדקים אותו אליה בשכבה אחידה. אם אין תבנית מתפרקת, אפשר לרפד תבנית רגילה ברצועות נייר אפייה, כדי להקל על החילוץ.
- דוקרים את הבצק במזלג. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה, מוציאים ולא מכבים את התנור.
- הפטריות: מחממים שמן במחבת. פורסים את הפטריות ומקפיצים אותן יחד עם התבלינים והשום, עד שהן מתרככות מעט (כ-3-4 דקות). מכבים את האש ושומרים בצד.
- הרויאל: מגרדים לתוך הקערה בה הכנו את הבצק את הגבינה הצהובה. מוסיפים את שאר החומרים של הרויאל וטורפים היטב.
- כשהקלתית מוכנה, יוצקים עליה את הרויאל ומסדרים מעל את הפטריות. הקלתית לא חייבת להיות קרה, אבל כדאי לתת לה כמה דקות להצטנן. מקשטים בצנוברים ובטימין טרי ומחזירים לתנור ל- 20-30 דקות נוספות, עד שהרויאל משחים.