שתפו:

קיש פטריות וצנוברים

אין יותר מגניב מטארט

צמחוני

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 80 גרם חמאה קרה
  • מכל שמנת חמוצה, לא משנה כמה אחוז
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • לפטריות:
  • שמן זית להקפצה
  • 6 פטריות טריות למילוי, קלופות ונקיות
  • שן שום, כתושה
  • 2 ענפי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרויאל:
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגורדת
  • 2 ביצים
  • 1 1/2 כוסות שמנת לבישול, לא משנה כמה אחוז
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לקישוט:
  • 50 גרם צנוברים
  • עלים של טימין טרי
הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 
  2. הבצק: שמים את הקמח בקערה, מגרדים עליו את החמאה ומעבדים אותם יחד, עד למרקם של חול לח. מוסיפים את השמנת החמוצה, את המלח והפלפל ומעבדים שוב לבצק אחיד. 
  3. מעבירים את הבצק לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ומהדקים אותו אליה בשכבה אחידה. אם אין תבנית מתפרקת, אפשר לרפד תבנית רגילה ברצועות נייר אפייה, כדי להקל על החילוץ.
  4. דוקרים את הבצק במזלג. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה, מוציאים ולא מכבים את התנור.
  5. הפטריות: מחממים שמן במחבת. פורסים את הפטריות ומקפיצים אותן יחד עם התבלינים והשום, עד שהן מתרככות מעט (כ-3-4 דקות). מכבים את האש ושומרים בצד.
  6. הרויאל: מגרדים לתוך הקערה בה הכנו את הבצק את הגבינה הצהובה. מוסיפים את שאר החומרים של הרויאל וטורפים היטב.
  7. כשהקלתית מוכנה, יוצקים עליה את הרויאל ומסדרים מעל את הפטריות. הקלתית לא חייבת להיות קרה, אבל כדאי לתת לה כמה דקות להצטנן. מקשטים בצנוברים ובטימין טרי ומחזירים לתנור ל- 20-30 דקות נוספות, עד שהרויאל משחים.