שתפו:

סלט סלרי, קשיו ואבוקדו

צמחוני

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:

עצוב לדעת שקורצת מחומר של שחקן ראשי ולהסתפק בתפקיד של נערת מים. עצוב להכיל אינספור כישורים מופלאים ולהידרש רק לנדושים שבהם. עצוב להיות טרי ורענן, להריח מצויין ופשוט להתפוצץ מכול הטוב הזה בפנים ואז להיכנס לתוך מרק עוף כשחקן שיעוף בסוף לפח. עצוב. אז, טובת לב שכמוני, החלטתי לתת לסלרי את התפקיד המיוחל של השחקן הראשי, בו יחשוף את חלק מתכונותיו הקראנצ'יות ואפילו יקח לפטרוזיליה את הרפליקות הירוקות הקבועות שלה. הי, הוא טרי, טעים וממש בריא לכם. תנו לו גם אתם סיכוי!

מרכיבים:
  • 6 גבעולי סלרי עם העלים
  • אבוקדו בינוני רך
  • 100 גרם קשיו קלוי מלוח
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • מיץ מחצי תפוז או מקלמנטינה שלמה
  • 6 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומץ ארומטי (בן יין לבן/אדום, פטל, פירות אדומים וכו)
  • כפית חרדל
  • כפית דבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
  1. שוטפים היטב את גבעולי הסלרי ומפרידים בין הגבעול לבין החלק עם העלים. בעזרת קולפן, מורידים את השכבה הסיבית מהצד הקמור של הגבעול. קוצצים דק את הגבעולים המקולפים ואת העלים. מעבירים לקערה.
  2. מקלפים את האבוקדו וקוצצים אותו לקוביות קטנות. מעבירים לקערה עם הסלרי. קוצצים פטרוזיליה ומעבירים לשם גם. מערבבים את הכול יחד.
  3. מוזגים לצנצנת זכוכית עם מכסה מיץ מתפוז אחד. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, חרדל, דבש, שמן זית וחומץ. סוגרים היטב את המכסה ומשקשקים עד שנוצר רוטב אחיד. אפשר להכין את הרוטב בקערה עם מזלג או מטרפה, אך הכנת הרוטב בצנצנת תאפשר לכם למזוג כמה רוטב שתרצו ולשמור את היתר לסלט הבא שלהם.
  4. קוצצים את הקשיו (או פשוט חובטים קלות בשקית עם מערוך).
  5. לפי ההגשה, מזלפים את הרוטב מעל הסלט, מפזרים את הקשיו ומערבבים קלות.