שתפו:

עוגת יוגורט תות

מתוקים

בקלי קלות

למי ששונא לשטוף כלים

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

פעם הייתה ילדה שאהבה רק תות. לא תפוז ולא תפוח, רק תות פשוט. לא מרק ולא שוקו, רק תות היא רצתה. תות, לא לחם, לא אורז ולא ביצה.

ובמקום הרחוק בו גרה, רק התחילה עונת התות. הלכו הילדה ואמא וראו אותו בחנות. הילדה הצביעה על התות היקר להחריד. "רוצה כזה עכשיו, רוצה כזה תמיד!"

בבית הכינו עוגה מפוארת, עם יוגורט ורוד וקישוט תות - לא אחרת.

טעמה הילדה את העוגה ואז אכלה את כולה כמעט מיד.

וכשנגמר, אמרה לאמא: " אבל אני בכלל אוהבת עוגות עם שוקולד!"

מרכיבים:
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
  • כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כוס יוגורט תות
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 1/2 כוסות קמח לבן
  • קמצוץ מלח
  • כמה כפות חלב ממותק מרוכז
  • תותים טריים
הכנה:
  1. לפני האפייה מוציאים את הביצים, היוגורט ואת החמאה מהמקרר. ממיסים את החמאה ומניחים לה להתקרר מעט.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אינגלייש קייק בנייר אפייה. 
  3. מקציפים ביצים עם קמצוץ מלח, כשלוש-ארבע דקות.
  4. לאחר שנוצרת תערובת ביצים תפוחה מעט, מוסיפים סוכר בהדרגה. כשהסוכר נבלע, יוצקים בהדרגה את החמאה המומסת ואחריה מוסיפים תמצית וניל ויוגורט.
  5. מוסיפים לתערובת קמח ואבקת אפייה בבת אחת. מערבבים עד שהקמח נבלע ויש תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות. לאחר כחצי שעה, נועצים בעוגה קיסם או סכין חדה, אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם יש הרבה פירורים לחים, יש להחזיר לתנור לעשר דקות נוספות.
  7. מניחים לעוגה להתקרר. מטפטפים מלמעלה ריבת חלב ומניחים תותים פרוסים.

* חלב ממותק מרוכז אפשר למצוא במחלקת אפייה בסופרים או בחנויות רוסיות. מדובר על מוצר שמזכיר מאוד ריבת חלב אבל הוא נוזלי יותר ואפשר להשתמש בו לזילוף מלמעלה. אם לא מוצאים, אפשר להשתמש בסירופ מתאים כלשהו, כמו מייפל או תות.