שתפו:

שווארמה הודו צלוייה עם כרוב

בשר

ללא פחמימות

בקלי קלות

למי ששונא לשטוף כלים

חיפוש מתכונים:

צהרי יום שבת ואנחנו רעבים ומפונקים שכמונו בוהים במקרר מלא ועם זאת מתלוננים שאין מה לאכול. את הפיצקית שיחדנו במרק עוף משובח עם ירקות אך אותנו מרק לא ישביע, הבטן דרשה בשר. שאריות צלי ברוטב פלפלים וזוג קציצות העלו את מועמדותן, אך אנו כאמור מפונקים ומחפשי ריגושים: משהו שהוא לא עוף ולא בקר, ללא פחמימות ועם זאת משביע ובעיקר טעים באופן לא שגרתי שכזה. 

אהא! אבקת טנדורי, תבלין נפלא שבקלות מרגש את בלוטות הטעם למפונקים שבינינו, נתח שווארמה שמחכה לתורו וכרוב חתיך ממגירת הירקות הצילו את העניין. ההמתנה הייתה אומנם ארוכה מהרגיל, אבל חשוב להתאמן על דחיית סיפוקים מידי פעם. בכל זאת, תצא לכם מנה נפלאה, באחראיות.

מרכיבים:
  • נתח שווארמה הודו עם עצם
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 4 שיני שום קלופות
  • כף תבלין טנדורי
  • 1/2 כפית תבלין בהרט
  • 1/2 כרוב
  • בצל בינוני
  • 2 כפות שמן צמחי
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית פיירקס, עדיף אחת שיש לה מכסה שאוטם אותה היטב.
  2. כותשים את השום לתוך תבנית הפיירקס, מוסיפים רוטב סויה והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. שוטפים ומייבשים את נתח השווארמה, מעבירים לתבנית עם תערובת התבלינים ומושכים את הנתח בתערובת, כך שכולו מכוסה. 
  4. קוצצים כרוב ובצל. מעבירים לתבנית הפיירקס ומערבבים עם שאריות תערובת התבלינים. מניחים את נתח השווארמה מעל וסוגרים עם מכסה.
  5. אופים בתנור חם כשעה ב-220 מעלות. לאחר שעה מנמיכים את החום ל-150 וממשיכים לאפות כשעה וחצי נוספות. מגישים חם יחד עם הכרוב והרוטב.

* במידה ואין תבנית פיירקס עם מכסה, אפשר לאטום תבנית רגילה עם נייר כסף. לקראת סוף הבישול כדאי לפתוח את התבנית כדי לתת לנתח להשחים.