שתפו:

צלי בקר ברוטב ירוק

בשר

האורחים יבקשו מתכון

נטול פחמימות

חיפוש מתכונים:

בימי שישי זה התפקיד שלי לקחת את הפיצקה למסגרת. היא תמיד מעדיפה לעשות את הדרך ברגל, בעדיפות תוך כדי דילוגים בלתי פוסקים ובעדיפות כפולה כאשר אני מדלגת לצידה (אין צורך להתרגש כי זה לא קורה הרבה). בדרך אני מנסה להוציא ממנה שבבי מידע אקראיים - אותם היא מעדיפה לשמור לעצמה. וכך אנחנו הולכות, האחת חסרת מנוחה ברגליים, השנייה חסרת מנוחה בפה.

הפרידה שלנו היא תמיד אחת המהירות: מגיעות, מבקרות בעגלת הבקבוקים, חיבוק-נישוק ולחלון, כל אחת מהצד שלה. ואז מתרחשת מטמורפוזה מדהימה, הפיצקה חשה צורך לשתף ואני מרגישה את הקופצניות של הרגליים, שצריכות לקחת לפה ולשם, עד לפני שזמן החסד בשישי נגמר. אנחנו מחזיקות קצת ביד ימין ואז ביד שמאל, מעיפות נשיקות באוויר, עושות פרצופי ברווז עצוב ומפלצת מופתעת וברגע שאני אומרת שלום הפיצפונה מבינה כי זמן איכות של הבוקר הגיע לקצו וצועקת בעקבותיי -'אמא תכיני סטייק!'. זה תמיד סטייק, גם כשהחצי לוקח אותה. האמת היא שגם צלי זה בסדר, כל עוד הוא פרוס ואז קוראים לו סטייק מבושל, רק אל תספרו לה שזה בעצם צלי, כי את זה היא לא אוהבת בכלל.

מרכיבים:
  • קילו פילה מדומה
  • 3/4 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כף שמן זית
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים, קצוצים גס
  • 1/3 כוס ויסקי
  • 2 כפות חומץ
  • מים רותחים
  • 3 ענפי טימין טרי או חצי כפית טימין יבש
  • לרוטב:
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • צרור כוסברה
  • חבילה של בזיליקום טרי
  • שיניים מחצי ראש שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • מלח
הכנה:

1. מחממים את התנור לחום הכי גבוה במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. מניחים את נתח הבשר במרכז התבנית, יוצקים כף שמן זית ובוזקים את הפלפל השחור ומעסים עד לציפוי אחיד. מכניסים לתנור וצולים עד להשחמה יפה 15-10 דקות. מוציאים ושומרים בצד. מרתיחים קומקום מלא מים.

3. מחממים כף שמן זית בסיר בעל תחתית עבה ומכסה או בסיר לחץ. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים כעשר דקות עד שהבצל שחום בקצוותיו. מוסיפים את הוויסקי, מערבבים ומבעירים בזהירות. כאשר הלהבה שוככת מעבירים את הנתח הצלוי לסיר.

4. מוסיפים את החומץ, המים הרותחים (בסיר רגיל מוסיפים עד לכיסוי, בסיר לחץ מוסיפים עד אמצע הנתח) ואת הטימין ומערבבים קלות. בסיר רגיל: מבשלים על להבה בינונית כשעתיים-שעתיים וחצי, מכוסה למחצה עד שהסכין יכולה לחתוך דרכו בקלות. בודקים במהלך הבישול שנותרו נוזלים בתוך הצלי.

בסיר לחץ: מבשלים כשעה אחרי שהלחץ נבנה, על אש נמוכה מאוד.

5. בנתיים מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הרוטב וטוחנים 2 דקות עד לקבלת מחית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד עד שהצלי מוכן.

6. מוציאים את הנתח מהסיר, מניחים לו להצטנן כמעט לגמרי ופורסים אותו לפרוסות בינוניות.

7. שמים כשתי כפות מהרוטב הירוק בסיר עם נוזלי הבישול של הבשר. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

8. מחזירים את הבשר לסיר, מטים את הסיר כך שכל הפרוסות יצופו ברוטב ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית. מכבים, מעבירים לכלי הגשה, מעטרים ברוטב ירוק שנותר ומגישים חם.