שתפו:

סלט עגבניות וטחינה

קייצי וקליל

צמחוני

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • טחינה בייתית מוכנה, במקרם נוזלי
  • 500 גרם עגבניות מזנים שונים, פרוסות
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 1/4 בצל, פרוס דק
  • חופן נדיב של עשבי תיבול אהובים, קצוצים דק (למשל, פטרוזילה, כוסברה, בזיליקום)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי גרוס (לא חייבים)
  • שמן זית איכותי
הכנה:

1) מכינים את הטחינה לבד מטחינה גולמית, מיץ לימון, מלח ומים קרים. תכינו איך שאתם אוהבים אבל אם אתם חייבים מתכון אז - מערבבים חצי כוס טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא) עם 2 כפות מיץ לימון ומלח. מתחילים להוסיף מים קרים ולערבב. מפסיקים כאשר הטחינה במרקם נוזלי אך לא דליל ואפשר ליצוק אות. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את הטחינה המוכנה בצד.

2) מסדרים את העגבניות בעיגול, לצד שולי הצלחת. מוסיפים את עשבי התיבול והבצלים, בוזקים מהתבלינים ויוצקים מעט מהשמן. 

3) יוצקים את הטחינה למרכז הצלחת, מזלפים מעט שמן זית לקישוט ומגישים.

* לחלופין, אפשר לערבב את כל המרכיבים, למעט הטחינה בקערה נפרדת ואז לסדר את הסלט בעיגול בשולי הצלחת וליצוק את הטחינה, או להניח קערית עם הטחינה במרכז הצלחת.