שתפו:

טארט אוכמניות

אין כמו טארט

האורחים יבקשו מתכון

קליל וקייצי

חיפוש מתכונים:

מי שרוצה ללמוד דברים אודות אופיו האמיתי, יתכבד נא ויכין עם הילד שלו את הטארט הזה, עדיף בשבת בבוקר, כאשר שניכם במצב רוח מעולה. חיש מהר תגלו שיש משימות למכביר אך מכיוון שאינן מסובכות יתר על המידה, תחשבו תחילה כי אתם יכולים לגלם תפקיד של צופה ישנוני ששותה את הקפה שלו. קטני יכול להתחיל בלפרוס חמאה בסכין אימתנית אך כהה ולהשליך את הקוביות, שהן כל דבר פרט לקוביות לתוך הקערה עם הקמח. עד כאן סיימתם חצי כוס בהצלחה ואולי אף הספקתם לשטוף צלחת או שתיים בכיור ליד. 

כשהפירורים מוכנים, העבירו את חלקם לתבנית פאי והסבירו בהתלהבות שיש להדק את הבצק היטב ובצורה אחידה לדפנותיה. בעוד שהידיים הקטנות והעקשניות מנסות את כוחן, אזרו סבלנות וחפשו בתוך אוצר המילים שלכם דרכים להסביר את הצירוף החמקמק 'צורה אחידה'. שימו לב כי המילים פלס וישר לא תעבודנה ותצטרכו להשתמש בדימויים מובנים יותר, כמו למשל 'בלי גלים' או 'כמו רצפה'. אחרי, נשמו חזק בזמן שהפיצי דוקר את הבצק בפראות ושורט את התבנית היוקרתית והכניסו את הבצק ולא את הילד למקפיא.

הקפה מתקרר? תשכחו ממנו: זה הזמן להפריד ביצים. הסבירו לקטני את ההבדל בין החלמון לחלבון. חכו דקה ועברו שוב למילים מדוייקות יותר: 'הלבן' (שאינו לבן כלל) והצהוב. למדו אותם להקיש את הביצה על השיש, חזק יותר, עוד יותר חזק, הרבה יותר חזק ודי! כן, צריך שהביצה תישבר, רק חשוב שזה יקרה בתוך קערה. הסדירו את נשימתכם וזכרו כי זאת בסך הכול ביצה.

כשניסיון שני ינחל הצלחה, צפו לזוג עיניים תמהות על בקשתכם המוזרה ליצוק את תוכן הביצה ליד ולפתוח מעט את האצבעות כדי שהלבן ייזל למטה והצהוב שאין שום צורך ללחוץ עליו יישאר ביד. העבירו את הצהוב לקערה ותשבחו את כל הנוכחים. עכשיו קחו שלוק קפה וחזרו על התהליך עוד 3 פעמים. אל תשכחו לשמוח כי כבר גיליתם מה תאכלו לארוחת הערב: חביתה מקושקשת נפלאה או פשטידת ביצים עשירה.

צדקתם בהיותכם סבלניים ומכילים? המשיכו הלאה. התבדיתם? שלחו את מפרידי הביצים ומרדדי הבצק לשחק והשלימו את הנדרש בעצמכם. כשהטארט יהיה מוכן תהיו סמוכים ובטוחים כי תציגו את כהישג מרשים של הפיצי.

 

** הערה חשובה למי שאין לו זמן: אתם יכולים לפסוח על רוב התהליך ועדיין ליהנות מהטארט. רכשו פריך מתוק מוכן והכינו קלתית לפי הוראות הכנה של היצרן. בזמן שהקלתית מתקררת הכינו קרם וניל מאינסטנט פודינג וניל, גם לפי הוראות היצרן, מרחו אותו על הקלתית הקרה וחיש מהר דילגתם על 2/3 של המתכון, היישר לציפוי.

מרכיבים:
  • לבצק:
  • 300 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ביצה
  • 4 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • לקרם פטיסייר:
  • 2 כוסות חלב
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס סוכר לבן
  • 20 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • לציפוי:
  • 300 גרם אוכמניות או פירות יער קפואים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • כף אבקת ג'לטין
הכנה:

1. הבצק: מעבדים יחד את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד לקבלת כדור בצק, ללא גושי חמאה. מוסיפים כף מים או מעט קמח אם הבצק יבש או דביק מדי, בהתאמה. 

2. משטחים את הבצק בתבנית בצורה אחידה, גם על הדפנות. חשוב לא למרוח שכבה עבה מדי, כדי  להשאיר מקום למלית. יישאר לכם בצק מיותר בכמות של אגרוף, אפשר להקפיא אותה ולהשתמש כשטרויזל לעוגות או כפירורים לקינוחי שכבות או כרצועות קישוט לטארט אחר. דוקרים את הבצק במזלג כדי למנוע תפיחה יתרה ומכניסים למקפיא לשעה.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 

4.  מוציאים את הבצק מהמקפיא. מניחים מעל נייר אפייה ועליו משקולות אפייה (אפשר להשתמש גם בשעועית/חומוסים או בתבנית אחרת קטנה יותר שמניחים מעל). אופים כרבע שעה, מוציאים ומצננים.

5. הקרם: מערבבים יחד 1/2 כוס חלב עם הקורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.

6. יוצקים לסיר קטן את יתרת החלב, מוסיפים את הסוכר ואת הווניל, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מורידים מן האש ומזליפים שליש מכמות החלב החם לאט לתוך תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד עם המטרפה. 

7. יוצקים את תערובת החלמונים עם החלב החם בחזרה לסיר עם החלב ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה. כאשר הקרם רק מתחיל לבעבע, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה לתוך הקרם. טורפים את הקדם עד השהחמאה נמסה ונטמעת בתוכו. מניחים ניילון נצמד ממש על פני הקרם, כדי שלא יווצר קרום ומכניסים למקרר.

8. הציפוי: שמים את האוכמניות בסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, מבשלים עשר דקות ומכבים את האש. ממיסים את הג'לטין בתוך המים הרותחים ויוצקים אותם לתוך הסיר עם האוכמניות. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להצטנן עד לטמפרטורת החדר.

9. מורחים את הקרם על הקלתית בצורה אחידה. יוצקים מעל את הציפוי ומטים את הטארט כך שהוא יצפה את כל הקרם. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות לפני שאוכלים.