שתפו:

קציצות פרגיות וחצילים

בשר

ללא פחמימות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • חציל בינוני, או כוס חציל קלוי מוכן
  • כף שמן זית
  • בצל גדול, קצןץ
  • 700 גרם בשר פרגיות טחון
  • ביצה
  • כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית בהרט טחון
  • כפית כמון
  • שמן לטיגון
הכנה:

1) מחממים את התנור ל-220 מעלות. דוקרים את החציל ב-3 מקומות. קולים אותו כחצי שעה. מוציאים, עושים חתך גדול בבסיס ומנקזים את הנוזלים. מוציאים את בשר החציל בכף ומניחים במסננת להמשך הניקוז. אם משתמשים בחציל קלוי קנוי, משתדלים לסנן כמה שיותר מהנוזלים.

2) מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל כרבע שעה, עד שהוא שחום. מכבים את האש ומצננים בצד.

3) מוסיפים לקערה את כל החומרים, למעט השמן לטיגון, מערבבים ולשים לעיסה אחידה. מכסים ומצננים במקרר 1/2 שעה. 

4) מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים במחבת. מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות ומוכנות. מגישים חם.