שתפו:

צלי כתף ברוטב קפה

מנחם ומחמם

בקלי קלות

בשר

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • לבשר:
  • 1 1/2 קילו נתח כתף, נקי ויבש
  • כפית טימין טרי או יבש
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • לצלי:
  • 2 כפות שמן זית
  • חבילת בצלצלי שאלוט, קלופים ונקיים
  • 10 שיני שום גדולות, קלופות
  • 4 כפיות קפה נמס + 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית עלי טימין טרי או 1/2 כפית טימין יבש
  • כפית מלח
  • 3 גזרים, מקולפים ופרוסים
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
הכנה:
  1. הבשר: מחממים את התנור למקסימום, במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר  אפייה.
  2. מניחים את הבשר במרכז התבנית, מתבלים אותו בפלפל שחור ובטימין, יוצקים עליו את שמן הזית ומעסים עד שהנתח מצופה בתבלינים מכל צדדיו.
  3. צולים את הנתח בתנור החם כ-10 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  4. הצלי: מחממים את השמן בסיר בעל תחתית עבה, שיכול להכיל את נתח  הבשר בשלמותו.
  5. מוסיפים את הבצלצלים ואת שיני השום לסיר ומערבבים. מטגנים 5-10 דקות, עד להשחמה קלה.
  6. מערבבים את הקפה עם המים הרותחים.
  7. מזיזים את הבצלצלים ואת שיני השום לצד. מניחים את נתח הבשר בתחתית הסיר. יוצקים את תערובת הקפה, מוסיפים את החומץ ואת הטימין. מכסים ומבשלים על אש קטנה 2-2.5 שעות, עד שהבשר רך.
  8. פותחים בזהירות את המכסה, הופכים את הנתח, מוסיפים את המלח ואת הגזרים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה נוספת. אם נשארו מעט מידי נוזלים בסיר, מוסיפים מעט מים רותחים. מכבים את האש ומניחים לבשר להצטנן לטמפרטורת החדר.
  9. מוציאים את הבשר מהסיר, פורסים אותו לפרוסות דקות ומחזירים לסיר, כדי לצפות אותו ברוטב. מחממים את הצלי, מעבירים לכלי הגשה, בוזקים פטרוזיליה מעל ומגישים.

* הצלי הכי טעים יום למחרת. כדאי להכין אותו יום לפני עד שלב 9 ואז לפרוס ולחמם.