שתפו:

מושט בתנור עם ירקות

דגים

יותר מהר מלהזמין פיצה

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 3 כפות מחית לימון כבוש / לימון כבוש טחון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כף פפריקה שאוהבים
  • שמן זית
  • 6 פילטים מופשרים או טריים של מושט או דג אחר שאוהבים
  • 2 גמבות חתוכות דק
  • 2 עגבניות בשלות, פרוסות
  • בצל קטן, פרוס
הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית פיירקס מלבנית או מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים בתבנית את לימון כבוש, שום, תבלינים ושמן זית. מערבבים לתערובת אחידה. 

מורחים את הפילטים בתערובת (משאירים מעט בצד) ומניחים אותם בצד התבנית. 

 מוסיפים את הירקות לתבנית, מערבבים אותם עם מה שנשאר מתערובת התבלינים ומפזרים בשכבה אחידה בתבנית. מניחים מעל את הפילטים עם העור למעלה ודוחסים אותם פנימה לתוך הירקות. מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור.

אופים בתנור 15-20 דקות, עד שהדגים מוכנים. בדקות האחרונות כדאי להפעיל מצב גריל, כדי לחרוך מעט את הפילטים.