שתפו:

פלפלים ממולאים בשר

ממולאים

ללא פחמימות

בשר

חיפוש מתכונים:

דרוש קצב טוב. דרישות תפקיד: קרוב לבית, כדי שאוכל לקפוץ אליו כשהפומה הקטנה משוועת לסטייק. בעל מקום נקי כי אין משהו שמוציא חשק כריח לא נעים או מראה מלוכלך. והכי חשוב מוכר שמכיר את הסחורה שלו ולא דוחף מכל הבא ליד. עם האחרון, תמיד יש לי בעיה, אולי בגלל המראה או ההססנות שלי. אולי בגלל שלוקח לי נצח להחליט, הם תמיד מתחילים להתערב. לא יקירי, אני לא אקח שניצל לילדה. הילדה יודעת שהיא רוצה סטייק ולרוב אין מה שיזיז אותה מהחלטתה, אם כבר שאלתי. גם החצי שמצפה לגולאש לא יסתפק בעוף ממולא. נכון, פינקתי אותם ועכשיו יש להתמודד עם התוצאות. רק לדבר אחד הם שמחים כשהמבוקש לא בנמצא. ממולאים! הם מצילים תמיד את המצב כשיש מחסור בשייטל או בנתח כתף יפה. עדיף בצל, אבל אם אין ברירה, גם כרוב ופלפלים יתאימו. רק שהמילוי יהיה טעים ומתובל והשאר סתם תפאורה.

מרכיבים:
  • שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 2 קישואים קטנים, מגוררים
  • 250 גרם פטריות טריות, מגוררות
  • כף כמון טחון
  • שורש כורכום קטן, מגורר דק
  • כפית שטוחה, ראס אל חנות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • בצל, חתוך גס
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
  • כף פפריקה
  • כף כמון טחון
  • 3 שיני שום, קצוצות גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 6 או 8 פלפלים בינוניים, מוכנים למילוי
הכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה. מטגנים את הבצל עד להזהבה, כ-5 דקות. מעבירים לקערה ומצננים. 
  2. מוסיפים לקערה עם הבצל את הבשר, הקישואים, הפטריות והתבלינים שלא מיועדים לרוטב. מערבבים לתערובת אחידה ומניחים לעמוד עד למילוי.
  3. באותו הסיר, מטגנים את הבצל כחמש דקות. מוסיפים את הסלרי ומערבבים. מטגנים כחמש דקות נוספות ומוסיפים את התבלינים והשום לרוטב. מערבבים ומרתיחים מים בקומקום. כשהמים רותחים, יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות. ממלאים בזהירות את המיכל של העגבניות המרוסקות במים רותחים, יוצקים לתוך הסיר ומערבבים.
  4. בזמן שהרוטב מגיע לרתיחה, ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר. לא מהדקים מידי את התערובת, כדי שהמילוי ייצא אוורירי ולא דחוס. במידה ונשאר מילוי, אפשר לערבב אותו עם ביצה וליצור ממנו כדורי בשר שייכנסו לסיר חצי שעה לפני סיום הבישול או פשוט לטגן במחבת כמו המבורגר.
  5. כשהרוטב רותח, מעמידים בסיר את הפלפלים כשהם צמודים אחד לשני, כך שלא יוכלו לצוף. יוצקים מים רותחים עד לשפת הפלפלים. מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית-קטנה.