שתפו:

פסטה עם תרד וקייל

חיפוש מתכונים:

"זה הכול עניין של שיווק", ניסיתי להסביר לחצי שכיווץ את שפתיו בספקנות. "לא יודע, לא משנה מה תגידי, אין מצב שהיא אוכלת את זה". הוא ענה וסגר את המכסה של הסיר. נחושה להוכיח את צדקתי פניתי לפיצקית שלא חשדה בכלום. "את יודעת מה יש לי בסיר? משהו ממש ממש מגניב (כן, אני יודעת, זאת לא מילה שמשתמשים בה כשמשהו באמת מגניב, אבל היא עוד לא יודעת את זה). במקרה, נשארה לי פסטה של דינוזאורים!" עיניה נפערו וידעתי שקיבלתי את מלוא תשומת הלב שלה, או לפחות היא שיתפה פעולה איתי המתלהבת כדי לא לבאס. "ואת יודעת למה זאת פסטה של דינוזאורים? היא עשתה "לא" הססן עם הראש. "כי זאת פסטה ירוקה! שכל מי שאוכל אותה נהיה חזק ובריא... למה את חושבת שהדינוזאורים חזקים וגדולים? בגלל שהם אוכלים את הפסטה הזאת!". מיד ביקשה וקיבלה צלחת וחיוך של אמא מרוצה מעצמה מאוד. "חמוד, העניין של הדינוזאורים," העיר החצי בין ביס לביס, עדיין לא משוכנע.

בבוקר למחרת קיבלתי את ההוכחה שהשיטה עובדת: הפיצקית באה אליי ושאלה בלחישה בנימה ערמומית אם נשאר מהפסטה של הדינוזאורים כדי שיהיה לה כוח לכל ענייני הגן. ניצחתי? אני חושבת שכן. 

מרכיבים:
  • שמן זית
  • 10 אגוזי ברזיל טבעיים
  • קורט מלח
  • חבילת קייל טרי
  • 400 גרם תרד טרי
  • שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 400 גרם פסטה מסוג פנה/פוזילי/פארפלה
הכנה:
  1. מחממים כפית שמן במחבת. מוסיפים את האגוזים ובוזקים עליהם את המלח. קולים את האגוזים כחמש דקות ונזהרים שלא יישרפו. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  2. מורידים את הגבעולים של הקייל, שוטפים ומייבשים היטב את העלים, קוצצים אותם ונפתרים מהגבעולים.
  3. שוטפים ומייבשים את התרד, מורידים את הגבעולים עד כמה שאפשר וקוצצים את העלים.
  4. מחממים את שמן בווק או במחבת גדולה מאוד. כשהשמן חם, מוסיפים את הקייל ומקפיצים כ-3 דקות. מוסיפים את התרד, השום הכתוש, מיץ הלימון, המלח והפלפל, מערבבים ומקפיצים 3 דקות נוספות, עד שהתרד מאבד את נפחו. מכבים את האש.
  5. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
  6. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן עד שהפסטה כמעט מוכנה. מסננים חלק מהמים ושומרים בצד בערך כוס ממי הבישול. מוסיפים את תערובת התרד והקייל לסיר עם הפסטה המסוננת, יוצקים חצי כוס ממי הבישול, מתבלים במלח ומערבבים. מחממים את הפסטה על אש נמוכה כשתי דקות, עד שהנוזלים נספגים והפסטה מוכנה. אם צריך, אפשר להוסיף מי בישול  ולהמשיך לבשל. 
  7. לפני ההגשה, מגרדים את האגוזים שקלינו על פומפייה ומפזרים על הפסטה.