שתפו:

עוגת סיוונוש

מתוקים

בקלי קלות

אין יותר מגניב מטארט

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

יש אנשים שהם לגמרי עוגת שוקולד, יש אנשים שהם בבירור עוגת גבינה. בל נשכח את אנשי ה-גם וגם! ומולם את אנשי ה-לא ולא. האחרונים יעמדו באדישות מול עוגה שמדליקה בשנייה את כל בלוטות הטעם או יקחו ביס ויאמרו שזה מתוק להם מידי והם בכלל לא בעניין קינוח עכשיו. איך אפשר לא להיות בעניין קינוח? אני תוהה בתגובה בקול רם. ורק פעם אחת קיבלתי תשובה שהשתיקה אותי: "לעוגה הזאת יש ריח כאילו יש לה טעם של סבתות". באופן לא צפוי לחלוטין לגמרי הבנתי אותה ורשמתי לעצמי שליומולדת שלה לא מכינים עוגת גבינה. וגם לא עוגת שוקולד. ועדיף משהו עם פירות יער, שיהיה קליל גם בטעם וגם במרקם. לא מתוק מידי ולא בנאלי מידי ולא ולא...

להלן קינוח/עוגה לאנשי ה-לא ולא. גם אם זה לא ילך, בסך הכול ביזבזתם חצי שעה, לא הפעלתם תנור או גז והתאמנתם על כישורי זילוף. בקיצור, שווה. 

מרכיבים:
  • לתחתית:
  • 100 גרם ביסקוויטים
  • כוס אגוזי מלך או פקאנים טבעיים
  • 100 גרם חמאה
  • כפית תמצית שקדים (לא חייבים)
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • לגנאש שוקולד לבן ופירות יער
  • 150 פירות יער קפואים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס שמנת לקפצת
  • לקרם וניל:
  • כוס חלב
  • כוס שמנת לקצפת
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • קליפה מגוררת מליים / לימון אחד
  • לקישוט (לא חייבים):
  • אגוזי מלך / פקאנים
  • כמה תותים או חמוציות מיובשות
  • קליפת ליים / לימון מגורדת
הכנה:
  1. התחתית: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים והאגוזים, מעבירים לקערה. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לקערה עם הביסקוויטים. מוסיפים את יתר החומרים של התחתית ומערבבים למרקם של חול רטוב. אם התערובת יוצאת יבשה מידי, מוסיפים כמה כפות חלב. 
  2. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ (אפשר גם 24 ס"מ או תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה). מהדקים את התערובת לתחתית התבנית, בשכבה אחידה ככל האפשר. מכניסים למקרר.
  3. גנאש השוקולד הלבן ופירות היער: שמים את פירות היער בכלי המתאים למיקרוגל. מוסיפים את הסוכר ומבשלים במיקרו 4 דקות על עוצמה גבוהה. מוציאים בזהירות ומערבבים.
  4. מוסיפים לכלי עם פירות היער את השוקולד ונותנים לו לעמוד 2-3 דקות עד להמסה. מערבבים לתערובת בצבע אחיד ומעבירים למעבד מזון (עדיף לא לשטוף אחרי טחינת הביסקוויטים). מוסיפים את השמנת ומעבדים 2 דקות לתערובת אחידה וחלקה. אם יש גרעינים של פטל או גושי שוקולד, מעבירים דרך מסננת. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים, מיישרים ומכניסים למקרר.
  5. קרם הווניל: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ומקציפים לקרם יציב. אם רוצים לזלף, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר, אם לא: מחכים כשעה עד ששכבת הפטל תתייצב ומשטחים עליה את הקרם. אם מזלפים, אפשר לזלף את הקרם מיד אחרי ההכנה.
  6. הקישוט: קוצצים דק את כל חומרי הקישוט שמשתמשים בהם ומפזרים מעל הקרם. מגישים קר.