שתפו:

עוגת שמרים עם תפוחים

מתוקים

מטבח רוסי

חיפוש מתכונים:

סבא שלי היה איש מדהים. מהאנשים האלה שתמיד חייבים להתעסק במשהו, מתנדבים לעבודות ארגוניות בדיור המוגן ומתרגשים מרכישת יכולות טכנולוגיות חדשות כגון שליחת פקס. גם כשהיה כבר בבית חולים, עדיין היה מלא חיים ולא הפסיק להריץ בדיחות עם אבא שלי על הרופאים, על כמה ישתו באירוע הבא ועל מה לא. צמד חמד אלה, היו צוות הבידור בכל אסיפה משפחתית והוא בכלל היה אבא של אמא שלי.

עכשיו כשנותרו לנו רק זכרונות, אפשר רק לדמיין את הרגעים השמחים שלנו ביחד. כמו הפעם ההיא שהורי הנועזים באופן לא אופייני להם בעליל, השאירו אותי אצל הסבים לחודש שלם. לקראת הסוף, סבא לקח את בני הדודים שלי ואותי ליער עצום עם עצי תפוחים פראיים. אספנו כמויות מטורפות של פירות, כי כל פרי בשל שנותר הרגיש כמו בזבוז. סחבנו את הכול בדרך בחזרה הביתה ומילאנו את המטבח הקטן של סבתא. סבתא עמדה המומה מול הכמות ומיד העמידה סירים של ריבה וקומפוט, כמו שרק סבתות יודעות לעשות. ואנחנו, שחזרנו רעבים ברמת זאבי ערבות שלג, קיבלנו פרוסות לחם לבן, עם חמאה, סוכר ופרוסות... אגסים. 

* הכמות של הבצק והמלית תספיק לשני מאפים גדולים. אפשר להקפיא אחד מיד לאחר שהתקרר ולחמם בעת צורך.

** לא חייבים לעצב את המאפים כמו בתמונה. אפשר פשוט ליצור גליל ממולא או כל צורה אחרת שאוהבים.

מרכיבים:
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כוסות חלב או מים פושרים
  • 4 כפות סוכר
  • 5 כוסות קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 8 תפוחים, עדיף מסוגים שונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס מים
  • כפית קינמון טחון
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה טרופה
הכנה:
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, החלב והסוכר, מערבבים היטב ומניחים לעמוד כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. לאחר כדקת לישה, מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש כחמש דקות נוספות, עד שהבצק הופך לאחיד, גמיש ודביק. אל תתפתו להוסיף עוד קמח, זה יהפוך את המאפה לקשה ויבש. מגלגלים את הבצק לכדור, מחזירים לקערת המיקסר, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  3. מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות בינוניות, ומניחים אותם בסיר. מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון. מבשלים על אש בינונית-קטנה כחצי שעה, עד שקוביות התפוחים מתרככות מאוד. חשוב לערבב מידי פעם את המלית ולוודא שנותרו נוזלים בסיר. מורידים מן האש, מוסיפים את הקינמון והוניל ומערבבים. מצננים.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, לשים אותו כשתי דקות בידיים כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק לשני חלקים. 
  6. מרדדים חלק אחד למלבן באורך התבנית. כדאי לרדד על נייר אפייה, כך יהיה קל יותר לעצב ולהעביר אותו אחר כך. 
  7. מניחים מחצית מהמלית במרכז המלבן. בעזרת סכין או שפכטל, עושים חתכים אלכסוניים לאורך הצלעות הארוכות שלו. מקפלים את הרצועות שנוצרו שתי וערב עד לסגירת המאפה. לא מהדקים מידי את הרצועות כדי שלא יקרעו בזמן האפייה.
  8. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק. מניחים את המאפים בתבנית, מורחים אותם בביצה טרופה. מחכים כמה דקות ומורחים שוב. מניחים למאפים לתפוח 20 דקות נוספות.
  9. אופים בתנור חצי שעה, עד שהם שחומים מלמעלה ובעלי תחתית חומה.