שתפו:

סלט עוף הכי פשוט שיש

קייצי וקליל

יותר מהר מלהזמין פיצה

למי ששונא לשטוף כלים

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • חצי חזה עוף או כוס נתחי עוף צלוי מאתמול
  • 1/2 חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1/4 בצל סגול או רגיל
  • כפית חרדל
  • כף מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה רגיל
  • כפית חומץ עדין
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 באגט או לחמניה שאוהבים
  • שן שום כתושה
  • שמן זית
הכנה:
  1. מערבבים בקערה בה תגישו את הסלט רוטב סויה, מיונז, חומץ, חרדל, פפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן, פורסים את הבאגט לפרוסות עבות ומניחים במחבת. מתבלים במלח, פלפל ושום כתוש. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות. מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
  3. אם משתמשים בשאריות עוף צלוי/מבושל מאתמול, מחממים אותם מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: לוקחים חזה עוף שטוף ויבש, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת, עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים. מניחים בקערה עם הרוטב.
  4. שוטפים ומייבשים היטב את החסה. הייבוש חשוב מכיוון שהמים שיוותרו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הקראנצ'י של הסלט. קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
  5. פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה. 
  6. מערבבים את הסלט בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את הקרוטונים ואוכלים מיד.