שתפו:

מאפינס טונה

מאפים

צמחוני

יותר מהר מלהזמין פיצה

למי ששונא לשטוף כלים

חיפוש מתכונים:

זאת בדיוק העונה בה כולם מסביב אופים עוגות גבינה ולא רק עוגות, קישים, גביניות, בורקיטס ועוד יצירות לבנות וחמצמצות. אבל אצלנו ממשיכים בנוהל: חסל סדר גבינה לבנה. הפיצקית, שהיא השולט האמיתי בבית מחרימה אפילו את המיונז, בבת עינו של החצי. וגם החצי בעוונותיו מעדיף מנות בעלות קשת טעמים שוקולדית בעיקר. כך נותרת, חובבת טבורוג שכמוני כמיעוט מקופח. נכון, אם אכין עוגת גבינה לתפארת, אוכל לחסלה לגמרי לבדי. אולם החסרון הבולט כאן הוא בזה שאכן אחסל אותה לגמרי לבד. 

טונה זה עניין אחר. על מנות טונה תמיד יהיו לי מתחרים. הם אוהבים אותה במרק, בפשטידה, בסלט ובמקרה הגרוע מכל: מסוננת בתוך פיתה עם קטשופ. עד כדי כך שאני מתחילה לשקול ברצינות לרכוש אריזות משפחתיות. לכן כשהציעו לי להכין משהו טעים עם טונה מתובלת, לא חשבתי פעמיים, שהרי ידוע לי מראש שהכול יחוסל עוד לפני שיתקרר. ואכן היה כך. היעד הבא: למצוא מישהו שמחלק תבניות מאפינס פוטוגניות.

מרכיבים:
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם עשבי תיבול
  • כוס קמח מלא
  • שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • כוס גבינה צהובה מגורדת + גבינה לפזר למעלה
  • כף חרדל
  • פלפל שחור
  • גביע קוטג'
  • 1/2 כוס זיתים חתוכים או תירס
  • מעט מיץ לימון
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס או מכינים תבנית עם עטרות נייר.
  2. שמים בקערה שתי קופסאות טונה בשמן, לא מסוננות. מוסיפים, שתי ביצים, כוס גבינה צהובה מגוררת, כף חרדל, גביע קוטג', זיתים קצוצים או תירס ומתבלים בפלפל שחור ובמעט מיץ לימון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. מנפים לקערה עם הטונה, כוס קמח, שקית אבקת אפייה וחצי כפית מלח. מערבבים רק עד שהקמח נטמע.
  4. מחלקים את התערובת בין השקעים (היא תספיק לכ-12 מאפינס) ומפזרים עוד קצת גבינה מעל. אופים בתנור החם כ-20 דקות.