שתפו:

גריסים עם פטריות וערמונים

צמחוני

מנחם ומחמם

תוספת גונבת הצגה

חיפוש מתכונים:

פתאום בלי לשים לב הגיע החורף. סוף סוף אני יכולה לעצבן את אוהבי הקיץ הקופאים ולהסתובב עם שרוול קצר, תוך ניצול היתרונות של הגנים הרוסיים שלי. אני אוהבת להרגיש שקר ולא אכפת לי אם מטפטף קצת גשם, זה עושה לי מצב רוח מצויין ומספק תירוץ מעולה להכין אוכל מחמם שמרפד את הנשמה (... נו טוב, וגם את הגוף). יש משהו מופלא בלחזור הביתה, קופאים ורעבים ואז לשקוע בתבשיל חם, קרמי ומתקתק שמיד שם את הכול בפרספקטיבה הנכונה. 

ובכל זאת, עכשיו לא באמת קר ובקושי ירד גשם. כשיהיה קר באמת, אני מבטיחה להכין משהו שידרוש לפחות שבוע של שנת חורף, כמו פלוב בוכרי או לזנייה עם שמנת וגבינות...

מרכיבים:
  • כוס גריסים
  • 250 גרם פטריות טריות
  • 100 גרם ערמונים בוואקום
  • בצל
  • שן שום
  • 1/2 כפית עלי טימין טרי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 1/2 כוסות מים רותחים
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • 40 גרם חמאה
הכנה:
  1. קוצצים בצל לקוביות קטנות מאוד. מקלפים פטריות וקוצצים אותן לקוביות קטנות גם כן. כותשים את השום ופורסים את הערמונים לחתיכות גסות. מרתיחים מים בקומקום.
  2. מחממים שמן בסיר (שיש לו מכסה מתאים). מטגנים בו בצל עד שהוא זהוב. מוסיפים פטריות שקצצנו ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור גרוס ובשן שום כתושה. מטגנים כמה דקות נוספות, עד שהפטריות מקבלות קצת צבע.
  3. מוסיפים ערמונים קצוצים, מלח וגריסים ומערבבים. ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות ואז יוצקים את המים הרותחים. מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. 
  4. מבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול, פותחים ובודקים אם הגריסים מוכנות ויש מספיק מלח, אם לא, מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים ומבשלים עד שהמים נספגים. כשהגריסים בדרגת עשייה רצוייה, מוסיפים פרמזן מגורד, עלי טימין טרי, מלח (אם צריך) וחמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  5. מכבים את האש, מכסים ומניחים לגריסים לעמוד כמה דקות לספיגת הטעמים. מגישים חם.

* אם אין טימין טרי, אפשר להשתמש בטימין יבש, אך יש להוסיף אותו עם השום. אם אין טימין בכלל, אפשר לוותר עליו ולהוסיף יחד עם השום מעט אורגנו או עלה דפנה.

** אני ממש אוהבת שילוב של פטריות וקינמון ולכן אני תמיד מוסיפה בזמן טיגון הפטריות קמצוץ קינמון ומעט פתיתי צ'ילי.