שתפו:

בצל ממולא

ממולאים

ללא פחמימות

בשר

מנחם ומחמם

חיפוש מתכונים:

הבצל היה מרוצה מעצמו מאוד. הייתה לו סיבה טובה לכך, לא היה תבשיל אחד שהוא לא השתתף בו וגם על הסלטים והמרקים לא פסח. "הכול מתחיל בי", היה אומר מרוצה ונשכב על צידו הזהוב. לאחרים לא נותר אלא לקבל את השתלטותו על המטבח, כך יצא שאפילו למאפה שמרים הוא נדחף והיה לאחד המרכיבים העיקריים לצד הקמח. 

כשהתחילו ההכנות לממולאים, קפץ מיד. "מה רע בבצל ממולא בעצמו? ממילא אני המרכיב העיקרי, אז אין סיבה למלא אותי בנחותים ממני". הירקות האחרים הצטופפו בפינות השיש וניסו לא ליצור קשר עין כדי לא להביך את עצמם או את הדובר. ואכן, הבצל כולו נגרף ממקומו, טוגן ובושל, תרם את טעמו לרוטב והשתדך בגאווה לבשר הטחון ולתבליניו. שעתיים חיכו על אש קטנה, מתרכזים ומתקנים את הטעמים. לבסוף הוכרז הפסק דין: הממולאים הטובים ביותר שהכנתי- מלאי טעם ואווריריים כנדרש! הבצל התהלך בגאווה והביט בסובבים אותו: ראו נא, איזה הישג. ורק צחקוק קטן וירוק הפריע וגרם לו לבדוק שוב את הנוכחים. "קישוא?! מי הכניס קישוא למילוי שלי?!" שאג. אבל הצחוק התגבר והתגלגל בין כולם שהבינו כי במטבח כל הירקות ניתנים להחלפה.

מרכיבים:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • בצל גדול
  • קישוא
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כפית בהרט
  • כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 3 בצלים גדולים
  • כף בהרט
  • כף כמון
  • 1/2 כף כורכום
  • 4 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט
הכנה:
  1. מחממים שמן במחבת. קוצצים דק בצל גדול אחד ומטגנים אותו עד שהוא שחום.
  2. קוצצים דק קישוא ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל שחור, כפית בהרט, כפית כמון, חצי כפית כורכום ואת הבצל שטיגנו. מערבבים לעיסה אחידה ושומרים בצד.
  3. מרתיחים מים בסיר. מקלפים את הבצלים הגדולים ועושים בהם חתך עד האמצע. מניחים את הבצלים במים הרותחים ומניחים להם להתרכך בבישול כרבע שעה. 
  4. מוציאים את הבצלים מן המים. שומרים את הנוזלים. כאשר הבצלים הצטננו מספיק וניתן לעבוד איתם, מפרקים אותם בזהירות לשכבות. את השכבות הפנימיות הקטנות והשכבות הקרועות מידי, קוצצים ושומרים בצד. את השכבות הגדולות ממלאים במלית הבשר שהכנו. 
  5. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את שאריות הבצלים שקצצנו. מוסיפים כף בהרט, כף כמון, כפית כורכום ופלפל שחור. מערבבים ויוצקים פנימה את המים בהם בישלנו את הבצלים. מוסיפים רוטב סויה ומניחים לרוטב להגיע לרתיחה. מורידים את האש למינימום ומסדרים את הבצלים הממולאים. 
  6. מבשלים עם מכסה על אש קטנה כשעתיים. לקראת הסוף, טועמים ומתקנים תיבול ברוטב, מפזרים מעט פטרוזיליה ומגישים חם.