שתפו:

פילה סלמון עם ירקות

דגים

ללא פחמימות

למי ששונא לשטוף כלים

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

לפני כמה שנים, בבלוג אחר, פרסמתי מתכון פשוט ולא מתיימר, של עוף בתנור עם ירקות ומיונז. אחת התגובות שקיבלתי הייתה מליאת תרעומת על שהצעתי להשתמש במיונז ועוד הוספתי חטא על פשע ואפיתי איתו את המנה. עד עכשיו לא מצאתי סיבה מתקבלת על הדעת ולולא טענתו שזה פשוט מעיד על טעם רע, לא הייתי מושפעת מכל הסיפור. 

לא נעים להודות אבל חשבתי שיש משהו בדבריו ולמשך זמן מה נמנעתי להוסיף אותו לבישולים חמים. לרוב באמת לא מוצאים מתכונים כאלה ואם כבר בוחרים אחד כזה, אין בעיה לבצע החלפות. 

ובכל זאת, הנה לכם מתכון נפלא שכופר בכל שנאמר עד כה. נכון, אפשר להשמיט את המיונז מהמרכיבים, אבל לא כדאי. זה טעים וזאת סיבה מספיק טובה להשתמש בו. ואם הזמנתם לארוחה אניני טעם שבוודאי יתעניינו איך מכינים את הדג הטעים, חייכו ואמרו שזה מרכיב סודי, זה יערב לחיכם עוד יותר.

מרכיבים:
  • פילה סלמון (במשקל 1 ק"ג בערך)
  • מיכל שמנת חמוצה
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיונז
  • 3 שיני שום כתושות
  • שמיר טרי קצוץ להכנה וגם לקישוט
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 פלפלים אדומים
  • כרשה (בלי החלק הירוק)
  • קישוא
  • נייר אפייה ונייר כסף
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף, כך שהשוליים גולשים החוצה. מניחים במרכז התבנית, על נייר הכסף, נייר אפייה.
  2. מרוקנים מיכל שמנת חמוצה לתוך התבנית המרופדת, יוצקים רוטב סויה ומוסיפים שתי כפות מיונז, שום, שמיר קצוץ ופלפל שחור. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  3. שוטפים את הפילה ומייבשים היטב במגבות נייר. מניחים בתבנית ומושכים חצי מהתערובת על בשר הדג.
  4. פורסים כרשה, קישוא ופלפלים אדומים לפרוסות דקות ומעבירים לתבנית גם כן. מערבבים את הכל עם תערובת שמנת חמוצה ומסדרים מעל הפילה.
  5. מקפלים את קצוות נייר האפייה, כך שהן עוטפות את הדג עם התערובת ומהדקים מעל את קצוות נייר הכסף שהשארנו.
  6. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, או עד שהדג מוכן. מגישים חם עם הרוטב ומעט שמיר טרי קצוץ.