סבתא של חברה הכי טובה שלי ידעה להכין פירוז'קי. בכל ההיכרות הארוכה שלנו היא הכינה אותם פעמים ספורות בלבד וגם אז כיבדה אותנו במשורה. אבל הידיעה שהיא יודעת להכין את המאפים הזהובים האלה, גרמה לי לקנאה אדירה. לידיעתכם, כיפה אדומה רוסית, הולכת לבקר את סבתה כאשר סלה מלא בפירוז'קי תוצרת בית. מאשה, הזהבה הרוסיה, חוזרת מביתו של הדוב בתוך סל מלא בפירוז'קי, שמופיעים בהרבה סיפורים נוספים בתפקיד המאכל שכולם אוהבים. לכן, זה לא מפתיע שכשטעמתי את המאפה בפעם הראשונה, טעמו היה מופלא, מתובל בתבלין של אגדות וקסמן של סבתות אופות. מייד כשנגמר, כבר זממתי על חבריו בקערה, אך לשווא, שכן הם היו עבור אורחים אחרים ולי נותר הטעם של עוד.
שנים קינאתי בה, עד שלמדתי להכין בעצמי. האמת? לקח לי יותר מידי זמן. ההכנה היא אומנם קצת ארוכה אבל היא פחות מסובכת ממה שחשבתי והכל זה עניין של תרגול. לפחות בנוסף למתכון הבנתי שאין מה לפחד מדברים שנראים מסובכים.
*לא חייבים לטגן את הפירוז'קי. אפשר בהחלט גם לאפות. לאפייה- יש לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות, להניח לפירוז'קי הממולאים לתפוח ולמשוך אותם בביצה טרופה. לאפות כרבע שעה במרכז התנור, עד שהם זהובים.
** אפשר למלא את הפירוז'קי במילויים מגוונים- החל מביצים קשות ובצל מטוגן וכלה בבשר מתובל. כדאי לוודא שהמילוי אינו נוזלי ולא יגרום לבצק להיפתח.