שתפו:

עוגת שיש טחינה עם נוטלה

מתוקים

בקלי קלות

למי ששונא לשטוף כלים

חיפוש מתכונים:

בתוך הספרייה שלי יש לי ספר צהוב וקטן, נטול שיוך לשף סלב כלשהו או תמונות פורנוגרפיה של מנות עם כוכבי מישלן. ספר צנוע, בכריכה רכה שנרכש בעשרים שקל במכירת חיסול. אפילו השם שלו, כלל לא מגיע מעולם הקולינריה. דווקא הוא, מבין כל ספרי הבישול המרשימים זה שמדבר אלי הכי הרבה. "תנסי בעצמך," הוא מתעקש. "מקסימום תזרקי לפח, אף אחד לא ידע. כל סיפור האפייה מסתכם בכמה נוסחאות קלילות: כוס מזה וכוס מזה קצת אבקת אפייה ויש לך עוגה". לקח לי כמה חודשים להישמע לדרישותיו. בעיקר בגלל האמונה העמוקה כי חוקי הקונדיטוריה הם חוקי ברזל וללא ציות עיוור למתכון, תצא לי עוגת "בזבוז חומרים" המאכזבת. 

יום אחד החלטתי לשחרר. הוצאתי את הספר, שיננתי את היחס ותוך כדי אלתור נולדה לה עוגת שיש פשוטה. הכול בקערה אחת, ללא הפרדה ו/או הקצפת ביצים, ללא טיולים למכולת ועם יוגורט אחד שהקטנה ביקשה ובסוף לא אכלה. האמת, כל הסיפור התחיל בגלל אותו היוגורט והגנים הפולנים שלי שמסרבים לזרוק אוכל.

מרכיבים:
  • כוס קמח
  • כוס טחינה גולמית
  • כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • מיכל יוגורט אוכמניות/פירות יער/תות
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות נוטלה/ ממרח שוקולד
  • קמצוץ מלח
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. טורפים ביצים עם סוכר חום, קמצוץ מלח ותמצית וניל, עד שנוצרת בלילה אחידה ותפוחה מעט.
  3. מוסיפים את הטחינה והיוגורט וטורפים היטב. 
  4. מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. 
  5. מעבירים חצי מהבלילה לתבנית האפייה. לתוך החצי הנותר בקערה, מוסיפים נוטלה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת עם הנוטלה לתוך התבנית ובעזרת סכין מערבבים מעט, כדי שייווצרו צורות שיש בתוך העוגה.
  6. אופים במרכז התנור כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. אם רוצים עוגה לחה/יבשה יותר מורידים/מעלים את זמן האפייה בהתאמה.

 * אם לא אכפת לכם ללכלך עוד קערה, אפשר לחלק את הבלילה לשתים, להוסיף נוטלה לקערה אחת ואז ליצוק את הבלילות בשלבים. פעם הבלילה הכהה במרכז התבנית ופעם הבלילה הבהירה למרכז התבנית. כך דוגמת השיש תצא יפה יותר.

** אם רוצים להדגיש עוד יותר את הצבעים, אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום, שמכהה את הבלילה.