שתפו:

טארט ריבת עגבניות

האורחים יבקשו מתכון

קליל וקייצי

אין יותר מגניב מטראט

חיפוש מתכונים:

הקופאית הקבועה בסופר סגורה על זה שאני בן אדם אקסצנטרי. כבר מזמן קלטתי אותה שולחת בי מבטים חשדניים ולא מציעה לי להצטרף למועדון, בעוד שאחרים זוכים לעשר דקות של הפסקת פרסומות בין לקוח ללקוח. האמת היא שאני גם לא יכולה להאשים אותה: חלק מביקורי הסתכמו ב-8 קילו קמח (בחיי שהיה מבצע), שלוש חבילות ביצים וקילו חמאה או לחלופין מבקשת 150 גרם גבינה צהובה פרוסה דק דק בדיוק כשהם כבר סוגרים (הי, להתקפי מאנצ'יס אין שעות פתיחה). אבל את המבט הכי טוב אני מקבלת אחרי שהייתי בסופר שעה, קניתי כל דבר אפשרי ואז אני חוזרת אחרי זמן מה, לקנות מלח גס. שזאת בעצם הסיבה שהלכתי לשם מלהתחילה.

היום כבר הייתי בסופר, צלחתי את התור של יום שישי וסיימתי את מאגר הסבלנות שלי לשבוע. כרגיל, נזכרתי מאוחר מידי שאין לנו גבינה לפיצה שרציתי להכין. לעומת זאת, ביצים, שמנת ועגבניות היו בשפע, וכך, בלית ברירה נולד לו אלתור אקסצנטרי, כמעט כמו הקניות שלי - מצד אחד הוא הכי פשוט בעולם (הקלתית היא מקרקרים וחמאה) ומצד שני הוא מלא טעמים לא שגרתיים, שמשתלבים בתוך טארט עדין.

מרכיבים:
  • 200 גרם חבילת קרקרים מלוחים
  • 3 כפות בוטנים גרוסים (לא חייבים)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 6 עגבניות אדומות בשלות
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 200 מיליליטרים שמנת מתוקה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • עלי בזיליקום טריים
הכנה:
  1. טוחנים קרקרים ובוטנים גרוסים במעבד מזון, עד שמתקבלים פירורים. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. אם התערובת יבשה מידי, אפשר להוסיף קצת חלב. 
  2. מעבירים את תערובת הקרקרים וחמאה לתבנית מתפרקת, עדיף תבנית טארט או תבנית קפיצית עגולה. מפזרים את הפירורים הלחים באופן שווה ומהדקים היטב לדפנות התבנית, כך שנוצרת קלתית דקה עם שוליים בגובה של 2 ס"מ. מעבירים למקרר.
  3. מרתיחים קומקום מים. חורצים איקס בבסיס העגבניות ומעבירים לקערה. יוצקים את המים החמים על העגבניות וממתינים כדקה.מוציאים את העגבניות ומקלפים אותן בזהירות.
  4. קוצצים את העגבניות לקוביות ומעבירים למסננת לניקוז הנוזלים המיותרים.
  5. מעבירים את העגבניות המסוננות לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית. מתבלים בסוכר, פלפל אנגלי, קינמון, אגוז מוסקט, מלח וג'ינג'ר יבש. מערבבים מבשלים כרבע שעה, עד שהריבה מסמיכה והקוביות מתפרקות מעט. לקראת סוף הבישול, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מורידים את הריבה מהאש ומניחים לה להתקרר.
  6. מדליקים תנור ל-160 מעלות.
  7. מוציאים את הקלתית מהמקרר ומורחים עלייה שכבה של ריבת עגבניות, משאירים מקום לרויאל.
  8. טורפים 2 ביצים עם שמנת מתוקה וכפית תמצית וניל לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על ריבת העגבניות. מקשטים בעלי בזיליקום טריים. 
  9. אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה, עד שהבלילה לא רוטטת יותר וזהובה מלמעלה. מגישים פושר עד חמים, רצוי באותו יום.

* כמות ה"בצק" מתאימה לתבנית עגולה 22-24 ס"מ. אם משתמשים בתבנית טארט מלבנית, קחו בחשבון שתשארנה שאריות. אם מכינים בתבנית לא מתפרקת, אפשר לרפד אותה בנייר אפייה, כך שיישארו שוליים בעזרתם ניתן יהיה למשוך את הטארט החוצה.