שתפו:

כרוב ממולא

בשר

ללא פחמימות

מטבח רוסי

ממולאים

מנחם ומחמם

חיפוש מתכונים:

"תראי! הילדה רוצה אוכל אמיתי! מה את נותנת לה גבינות? בואי קחי משהו טוב: פרגיות, שניצל, יש מבצע על טחון..." הקצב שיגר אלינו מבט מלא ציפייה. "תגידי, אמא, אני רוצה שניצל" הוא פנה לפיצקית שלי, אחרי שהרגיש כי המנגנון "אמא פולנייה" ממאן לפעול. נפרדנו מלודה במעדנייה ועמדנו משתהות. הפיצקית משכה לכיוון אהבת חייה, הבמבה הוורודה מאוד ואני ניסיתי להימנע מכך בכל מחיר שכן נכנסנו רק כדי לקנות גבינה. "תגידי, רוצה קציצה?" שאלתי בתקווה לבלבל את חדורת המטרה שלי. היא עצרה ולרגע הייתי גאה בפומה הקטנה שבה שתוך רגע חישבה מסלול מחדש לכיוון הקצבייה. "אני רוצה את זה", אמרה והצביעה על שניצל. הקצב בעודו מתמוגג ארז לנו כמה וטחן שני קילו בשר, כי מבצע זה מבצע וגבינה זה לא אוכל.

השניצל נאכל ואני שנשבעתי לא לחזור לסופר בשבוע הזה, עמדתי והכנתי כרוב ממולא בבשר שקנינו, גם כי זה אוכל אמיתי אבל בעיקר כי הפומה שמה ווטו על קציצות.

מרכיבים:
  • כרוב בינוני עם עלים שלמים
  • 800 גרם בשר טחון (רצוי ברמת שומן גבוהה)
  • 2 בצלים גדולים
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כפית כמון
  • כפית בהרט
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • כפית מלח
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כפית כמון
  • כפית בהרט
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • שמן לטיגון הבצל
הכנה:
  1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח. בעזרת סכין מוציאים את ליבת הכרוב ומניחים אותו בתוך המים הרותחים עם הבסיס למטה. מבשלים כרבע שעה, מוציאים ומניחים להתקרר.
  2. בנתיים, קוצצים את הבצלים, מחממים שמן במחבת ומטגנים אותם על אש נמוכה כחצי שעה. לקראת הסוף, מוסיפים פלפל שחור, כמון, בהרט וגרגירי כוסברה טחונים, מערבבים ומניחים לתבלינים להיספג בבצל. מורידים את התערובת מהאש ומניחים להתקרר.
  3. מפרידים בזהירות את עלי הכרוב. אפשר לחתוך עם סכין את החלק הבולט של הגבעול, כדי להקל על הגילגול. כאשר העלים הופכים לקטנים מידי למילוי, קוצצים אותם דק ושומרים. גם את העלים הקרועים ואת השאריות מהחיתוך שומרים.
  4. שמים בסיר שטוח ורחב את העגבניות המרוסקות וכוס וחצי מים רותחים. מוסיפים מלח, פלפל, כמון, בהרט וגרגירי כוסברה טחונים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה.
  5. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, תערובת הבצל המתובל, מלח וכרוב קצוץ ששמרנו בצד. ממלאים את העלים.
  6. מורידים את הסיר מהאש. מניחים בתחתית הסיר את שאריות הכרוב ועליהם את הכרוב הממולא. חשוב שכל הממולאים יהיו בתוך הרוטב ולא יצופו מעל. מחזירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים בערך כשעה וחצי.