ביום שהחלטתי להפסיק לאכול גלוטן וסוכר, נחרב עולמי הקולינרי המוכר. פתאום, כל מה שראיתי היו דברים שאסור לאכול. מילא פסטות ועוגות שהוויתור עליהם נעשה במודע, אבל אליהם הצטרפו הרבה מאוד דברים שהגלוטן בהם הוא משני ולכן אסור. החל מקציצות וכלה במסטיקים (כן, גם מסטיקים ללא סוכר מכילים סוג של סוכר, תבדקו). על הקציצות, אחד מעמודי התווך של ארוחות הערב שלנו, לא יכולתי לוותר. אך המגבלה החדשה שנטלה את הפחמימות על סוגיהן מהמזווה הייתה עתידה להעלים גם את המנה הזאת מהרפרטואר שלי. קציצות ללא פירורים, יוצאות דחוסות מאוד, גם אם מבשלים אותן ברוטב. על כן החלטתי להתחכם: החלפתי את הלחם בפטריות טריות, שמחזירות את האווריריות ועל הדרך מוסיפות גם טעם.
עכשיו מה שנותר לי הוא למצוא תחליף נטול פחמימות לשוקולד, מישהו מכיר?
* חשוב לא לשטוף את הפטריות, אלא רק לקלף אותן ולהרחיק את הלכלוך. שטיפה במים, תגרום לפטריות לספוג נוזלים מיותרים שישפיעו על המרקם של הקציצה.
** אפשר להחליף את הפטריות בקישוא מגורר דק או בחציל קלוי, מסונן מנוזלים.