שתפו:

קציצות עוף ופטריות

בשר

ללא פחמימות

מטבח רוסי

חיפוש מתכונים:

ביום שהחלטתי להפסיק לאכול גלוטן וסוכר, נחרב עולמי הקולינרי המוכר. פתאום, כל מה שראיתי היו דברים שאסור לאכול. מילא פסטות ועוגות שהוויתור עליהם נעשה במודע, אבל אליהם הצטרפו הרבה מאוד דברים שהגלוטן בהם הוא משני ולכן אסור. החל מקציצות וכלה במסטיקים (כן, גם מסטיקים ללא סוכר מכילים סוג של סוכר, תבדקו). על הקציצות, אחד מעמודי התווך של ארוחות הערב שלנו, לא יכולתי לוותר. אך המגבלה החדשה שנטלה את הפחמימות על סוגיהן מהמזווה הייתה עתידה להעלים גם את המנה הזאת מהרפרטואר שלי. קציצות ללא פירורים, יוצאות דחוסות מאוד, גם אם מבשלים אותן ברוטב. על כן החלטתי להתחכם: החלפתי את הלחם בפטריות טריות, שמחזירות את האווריריות ועל הדרך מוסיפות גם טעם.

עכשיו מה שנותר לי הוא למצוא תחליף נטול פחמימות לשוקולד, מישהו מכיר?

מרכיבים:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 250 גרם פטריות טריות
  • בצל גדול מאוד
  • ביצה
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון
הכנה:
  1. קוצצים בצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד שהוא שחום. מניחים להתקרר מעט.
  2. מגרדים פטריות על פומפייה לקערה גדולה.
  3. מוסיפים לקערה עם הפטריות עוף טחון, ביצה, בצל מטוגן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות שטוחות. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהן שחומות והבשר נראה אטום. 

* חשוב לא לשטוף את הפטריות, אלא רק לקלף אותן ולהרחיק את הלכלוך. שטיפה במים, תגרום לפטריות לספוג נוזלים מיותרים שישפיעו על המרקם של הקציצה.

** אפשר להחליף את הפטריות בקישוא מגורר דק או בחציל קלוי, מסונן מנוזלים.