שתפו:

סביצ'ה סלמון על קרם פרש

דגים

קליל וקייצי

האורחים יבקשו מתכון

ללא פחמימות

חיפוש מתכונים:

איך מרשימים אורחים בשלושה צעדים פשוטים?

(א) משקיעים בשניים – שלושה מצרכים שווים במיוחד. *

(ב) מארגנים את הארוחה סביבם. **

(ג) מחייכים ואומרים כבדרך אגב: "אה, זה? קלי קלות, כלום עבודה, סתם זרקתי כמה דברים ביחד ויצא נחמד, נכון? ." ***

הערות מבהירות:

* מצרכים שווים במיוחד – לא בהכרח אומר שמדובר בהוצאה כספית גדולה יותר. לדוגמה: 300 גרם פילה סלמון טרי מאוד, יעלו לכם בערך כמו אריזת פילה סול קפוא. ואין בכלל ויכוח שסביצ'ה סלמון מרשים הרבה יותר מפילה סול בתנור.

** אם כבר רכשתם מצרכים שווים,  תבנו סביבם את הארוחה. לא עוד- עורמים על השולחן את תכולת המקרר והמזווה, אלא נותנים כבוד לסעיף א' ומשדכים לו חברים נבחרים בלבד. במקרה הזה, לחם טוב או קרקרים ישלימו את המנה וידגישו את טעמה.

*** טוב זה לא ממש שקר, אתם באמת זורקים כמה דברים על הצלחת ויוצא נחמד. חוץ מזה, אחרי שמכינים פעם אחת, לומדים ואז זה הולך בקלי קלות ובמינימום עבודה.

 

מרכיבים:
  • 150 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות
  • 4 כפות קרם פרש או גבינת שמנת
  • 2 כפיות צלפים במלח (רצוי קטנים)
  • כפית גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • כף עלי כוסברה
  • קורט פתיתי צ'ילי
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית איכותי
הכנה:
  1. פורסים פילה סלמון לרצועות דקות ורחבות. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים כך שהתבלינים יתפזרו במידה שווה. מחלקים את הכמות לשתיים ושומרים במקרר.
  2. קוצצים דק מאוד צלפים ועלי כוסברה. מגרדים קליפה מלימון.
  3. מורחים בעזרת כף, שתי כפות קרם פרש על כל צלחת (בדומה לחומוס).
  4. מוציאים את פרוסות הדג. מגלגלים 2-3 רצועות לגליל ומסדרים את הגלילים על הקרם פרש.
  5. מטפטפים מעל הדג, מיץ לימון, מפזרים את הצלפים, גרידת לימון, עלי הכוסברה, פתיתי צ'ילי, מלח ופלפל שחור.
  6. מזלפים שמן זית. מגישים מיד.